Your cart

Recept pompoensoep

HALLOWEEN

Afgelopen weekend hebben we er een uurtje bij “gekregen”. Dat betekent wel dat het vroeger donker is. De kaarsjes mogen weer aan. De pompoenen worden uitgehold om als lantaarn bij de voordeur te zetten want Halloween staat voor de deur. En daar hoort een lekkere pompoensoep bij die je van de restjes van het uithollen maakt.
Dit verrukkelijke recept op basis van kippenbouillon.
Deze soep is heerlijk als voorafje bij het gerecht met de hazenrug en pasta.
Kom jij ff goed voor de dag met Halloween. Gewoon griezelig lekker, toch?

pompoensoep

INGREDIËNTEN
1,5 liter zelfgemaakte kippenbouillon (of verse, kant-en klare uit het koelvak van Wagenaar)
750 gram pompoen in stukjes
3 teentjes knoflook
1 gesneden ui, wortel en preistengel
3 theelepels zonnebloemolie
1 pakje kokosmelk van 200 ml
van ieder een ½  theelepel, kerrie, fenegriek, gemberpoeder, komijn, kardamom, kaneel
2 kruidnageltjes
1 stukje rode peper van 2 cm
zout en peper naar smaak
van elk een halve citroen en sinaasappel
2 eetlepels honing
3 takjes koriander fijngehakt

EN ZO MAAK JE DIT ORANJE LEKKERTJE

Bak de ui, knoflook en pompoen in een soeppan.
Voeg daarna de wortel, prei, alle specerijen, zout en peper toe.
Laat het geheel zachtjes smoren.
Als alles goudbruin gekleurd is, voeg je de gezeefde bouillon toe.
Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken totdat de pompoenstukjes gaar zijn
Blender de soep met een staafmixer of gebruik een keukenmachine
Rasp de halve citroen en sinaasappel en voeg aan de soep toe.
Pas op dat je alleen de schil raspt en niet het wit van de vrucht, anders word je soep bitter.
De kokosmelk en honing kunnen erbij. Laat nog twee minuten doorkoken.
Doe de koriander en het fijngesneden kipvlees van de bouillon in de kommen.

Eet er lekker grof desembrood bij met wat zeezout en een scheutje olijfolie.