Loaded fries met pulled chicken
CategoriesRecepten
Wat is er leuker dan voor je Valentijn koken? Oké, als je Valentijn voor jou kookt, dat is misschien nét zo fijn. Met dit recept van pulled chicken en loaded fries kun je natuurlijk ook gezellig sámen in de keuken staan. De botermalse kipboutfilets van Wagenaar lenen zich uitstekend om…
Chinese kippensoep
CategoriesRecepten
Vers uit je eigen keuken: Chinese kippensoep. Met dit recept bombardeer je jezelf tot echte chef! Chinese kippensoep is heel lekker als lunchgerecht of voorafje met een bakje kroepoek. En heel gezond en lichtverteerbaar. Kippensoep zorgt voor hydratatie. De knoflook, rode peper en gember werken ontstekingsremmend. Hartverwarmend, zo’n kom kippensoep,…
Steak tartare van hertenbiefstuk
CategoriesRecepten
Een steak tartare is een klassiek bistrogerecht dat van oudsher van runderbiefstuk gemaakt wordt. Bij Wagenaar gaan we nét een stapje verder en maken we deze klassieker van hertenbiefstuk. Van Nederlands hertenvlees. Hoe mals wil je het hebben?!Helemaal niet moeilijk om te maken, deze bistrotopper. Het is gewoon een kwestie…
Gevulde kalkoen uit de oven
CategoriesRecepten
Denk je aan Thanksgiving, dan denk je aan Turkey. Maar ook met de kerst is een gevulde kalkoen uit de oven een pronkstuk op de feesttafel! Voor zo’n heerlijke, gebraden kalkoen is altijd wel een feestmoment te bedenken. En weet je dat het bereiden van dit gevogeltegerecht helemaal niet moeilijk…
Konijnenboutjes in kriekenbier
CategoriesRecepten
Nu de herfst toch echt begonnen is, de klok alweer een uurtje teruggezet wordt en de dagen korter worden, is het tijd voor iets heel anders op je bord. Gestoofde konijnenboutjes in kriekenbier en pruimen gestoofd bijvoorbeeld. Dei passen echt bij dit jaargetijde. Je kunt de herfst niet beter ingaan…
Pasteitje met wildstoofvlees, champignons en appel
CategoriesRecepten
Helemaal niet erg, die herfst. Laat dde regen maar op de ramen kletteren. Met dit topgerecht is het binnen echt heel erg lekker! Een pasteitje, rijkelijk gevuld met wildstoofvlees van de beste kwaliteit, dit is wel genieten, hoor. Dit gerecht maak je heel eenvoudig een dag vantevoren.De smaken trekken er…
Gebraden kwartel met mediterraanse rijst
CategoriesRecepten
De nazomer suddert nog even door. De herfst staat al voor de deur. En eigenlijk wil je het allebei… Dit gerecht is een geweldige overgang tussen de twee seizoenen. Je proeft de elementen van de zomervakantie: fris, licht, subtiel. En tegelijkertijd ruik je de intense geuren die je naar het…
Knoflooksoep met gegrilde kipworstjes
CategoriesRecepten
Soms wil je gewoon nog even terug naar die fantastische vakantieplek. Ken je dat gevoel? Met deze knoflooksoep die bulkt van de verse, pure ingrediënten zonder toevoegingen, helpt je daarbij. Als je deze soep proef, met die superlekkere gegrilde kipworstjes van Wagenaar, dan waan je je zo in Zuid-Europa. Niet…
Zomersalade met kalkoepastrami en parmezaanse kaaskletskopjes
CategoriesRecepten
Deze zomersalade lonkt gewoon naar je,vind je niet? Hij ziet er supersjiek uit, en toch is hij eenvoudig te maken. Laat je fantasie de vrije loop bij het opmaken van deze zomerspecial.En wil je het lekker simpel? Maak er dan een stoere BBQ-salade van!
Kalkoenblokjes in Indische ketjapsaus
CategoriesRecepten
Dat wordt genieten in de avondzon met zo’n bordje Indisch… Jeetje, zoveel smaken bij elkaar op één bord. Het malse, sappige vlees in zoetzure saus is heerlijk met rijst, en ook fantastisch op een hamburger bol als stevig lunchgerecht. Wat een kadootje! Een ijskoud biertje past er perfect bij. Geen…
Poule à l’Orange
CategoriesRecepten
En, zit je er klaar voor? Nee, niet voor de wedstrijd, maar voor de…Poule à l’Orange! Met dit kipgerecht haal je de finale van elk toernooi. Hier scoor je punten mee. Of je het nu inzet als sjieke snack of warme maaltijd, de gefrituurde kipstukjes en de smaakvolle sinaasappelsaus vormen…
Kipboutfiletrollade van de BBQ
CategoriesRecepten
Met de rollades van Wagenaar kun je alle kanten op. Geef ze bijvoorbeeld eens de perfecte grillsmaak op de BBQ. Dat is toch weer eens wat anders dan een hamburger of een worstje (hoewel, dat kan ook heel erg lekker zijn natuurlijk).Maak je eigen rub en masseer het vlees daar…
Parelhoen supreme met groene asperges
CategoriesRecepten
Een delicaat stukje vlees vraagt om een delicate bereiding. Het resultaat? Als je deze parelhoen supreme de aandacht en de juiste ingrediënten geeft, krijg je een heerlijk, 100% glutenvrij voorjaarsgerecht waar je blij van wordt. Helemaal als je er een glas Côte du Rhône bij schenkt. Kwaliteit is maar een…
Nachos van Nassaue
CategoriesRecepten
Wat is er lekkerder dan een schaal vol loaded nachos op Koningsdag? Bij Wagenaar weten we het antwoord… Nachos van Nassaue! Want die zijn extra oranje, extra feestelijk en extra smaakvol! Het hele koningshuis is er dol op. Dit koningsmaal maakt je Koningsdagparty is compleet. Zet jij de biertjes alvast…
confit de canette met een hippe twist
CategoriesRecepten
Deze Franse klassieker van gekonfijte eendenboutjes past bij elk seizoen. maar nu komt het… Ken uw klassiekers, durven we bij Wagenaar wel te zeggen. Dit gerecht moet je toch echt minstens 1 x per jaar maken. Franser en traditioneler kun je het niet krijgen. zeker als je er in eendenvet…
Kwartel suprèmefilet met beurre noisette en geroosterde asperges
CategoriesRecepten
Als dit geen vrolijk Pasen wordt?!Een prachtig stukje gevogelte met het Limburgs goud en een verrassende saus… Het is er de tijd voor: kwartelfilet, een boterjus en asperges van Nederlandse bodem. Hier lik je je vingers bij af. Wil je flink uitpakken met Pasen? Neem dan die superaspergesoep van Gerda…
Gegrilde spitskool met kipgehaktsaus
CategoriesRecepten
Nu de lentezon ons toelacht, is het tijd voor een een Hollands voorjaarsgerecht. Met Met een bite, veel smaak en niet te ingewikkeld. Kijk! Zo maak je van een Hollands AGV-tje een heerlijk voorjaarsmaal. De bite die het gerecht heeft, voegt perfect bij de zachte kipgehaktsaus.Door er wat Oosterse specerijen…
Wintersportschnitzel
CategoriesRecepten
Waan jezelf in de Oosterijkse Alpen en geniet van deze winterse lekkernij! Je hoeft geen pistes te trotseren om jezelf te trakteren op zon heerlijke, krokante wintersportschnitzel van supermalse kipfilet gemaakt.Alles wat je nodig hebt is liefde voor een lekker stuk vlees… En een fles lekkere wijn om in de…
Avocado-kipsalade
CategoriesRecepten
Een verrassende salade met een knipoog naar de lente. Kip en avocado matchen heel goed met elkaar. Deze salade is niet alleen onwijs lekker maar ook heel erg gezond.Zet je tanden in deze frisse lunchsnack op een glutenvrij broodje of maak er een kleurrijk voorgerecht van met toast en een…
Winterstoofpotje met parelhoenbouten
CategoriesRecepten
Met deze winterse stoofpot breng je niet alleen kleur op tafel en op je wangetjes… Het is ook nog eens voedzaam en lekker gezond! En dat hebben we nodig in deze saaie wintermaand. Dit gemakkelijke gerecht kun je eenvoudig vantevoren klaarmaken. Want zoals je weet, wanneer een stoofpot een nacht…
Hertenrugfilet met stoofperensaus
CategoriesRecepten
Hertenrugfilets zijn toch wel een van de mooiste stukjes vlees die we in huis hebben… Van de hertenrugfilet snijden we de mooiste biefstukken. Met een beetje geduld en veel liefde, maak je met dit prachtige vleeseen wildgerecht dat heel goed in deze periode past. Pure verwennerij.Zeker als je er een…
Wildzwijnrack met paddestoelen-truffeljus
CategoriesRecepten
Wildzwijnrack: een van de pareltjes in het wildassortiment van Wagenaar.
Hutspot met een Indisch tintje en kiprookworst van Joyce
CategoriesRecepten
Kijk ze een shinen in de rookoven: het zijn de kiprookworsten van Joyce. En wat is er nou lekkerder bij zo’n kanjer als een een oerhollands stamppotje? Nouja, oerhollands… Bij Wagenaar geven we er liever een extra tintje aan. Want een eenvoudige stamppot smaakt nog lekkerder wanneer je er specerijen…
Mediterraanse tomatensoep
CategoriesRecepten
Deze maaltijdsoep is hartverwarmend en doet je denken aan de zomervakantie… Het is echt de moeite waard om de soep op je gemakje te maken. Zeker met de lekkere ingrediënten van Wagenaar. want echt, dat proef je! Met een geroosterd broodje erbij, heb je een heerlijke maaltijd. Geniet ervan!
Gebraden kippetje met patatas picantes en mayonese de pimentón
CategoriesRecepten
Een typisch Amstelveens kippetje op zijn Spaans geserveerd.Olé! Dit kippetje is is bijzonder smaakvol. En met een beetje Spaans temperament. Kluiven mag.Dat past geweldig bij de nazomer. Genieten in het avondzonnetje met een een glas lekkere Spaanse, lichtgekoelde rode wijn: Een Campo de Borja bijvoorbeeld.Wat een combinatie!
Kófte van kipgehakt van de BBQ met turkse salade
CategoriesRecepten
Haal het vakantiegevoel nog even terug met deze Mediterraanse culinaire creatie. Kófte van kipgehakt, een frisse salade, lekkere brooddip, turks brood en een bbqsausje.En dat allemaal op je tuintafel. Schenk er een lekkere Siciliaanse rosé bij en water met komkommerlinten. Wat een feest!
Broodje kipshoarma met knoflooksaus
CategoriesRecepten
Als je nou een écht lekkere vakantiesnack wilt, probeer dan dit recept eens. Een broodje shoarma op een zwoele zomeravond, wie wil dat nou niet.Met dit recept zet jij in een handomdraai deze Wagenaar-wannahave op (je camping)tafel.Zeker weten dat dit jouw zomerfavoriet wordt. Prettige vakantie!
Truffelmayonaise, de echte
CategoriesRecepten
Tattaaaaa!met dit recept proef je pas hoe echt lekkere truffelmayo hoort te smaken Zo eenvoudig en zo onwijs lekker. Deze saus past bij zoveel lekkere gerechten en op zoveel verschillende momenten.Die moet je geproefd hebben!
Tamme eendenborstfilet met bramensaus
CategoriesRecepten
Die Gerda, toch…Wagenaars keukenprinses en hobbychef-kok draait haar hand er niet voor om Zelfs in de zomer bij warm weer staat ze graag in haar keuken om manlief, familie of vrienden te verwennen.Wij mochten haar recept van tamme eendenborstfilet met een zomerse bramensaus gebruiken op onze receptenpagina.En daar zijn we…
BBQ kipspareribs in sinaasappelmarinade
CategoriesRecepten
Zomers sweet, spicy en smokey.Zo kun je deze kostelijke kipspareribs wel omschrijven. Met onze kipkarbonades van Tante Door en dit recept maak je de lekkerste kipspareribs ever. Stoer van de BBQ maar verfijnd in smaak. En weet je wat zo handig is? Je kunt het meeste werk al vantevoren doen…
Gebraden duif met geglaceerde appeltjes
CategoriesRecepten
Wat een delicatesse, gebraden tamme duif uit de Anjou! Nu heb je pas echt een mooi stukje gevogelte in handen. Tamme duif uit de Anjou is namelijk een klassieker met een unieke, zachte smaak.Neem de tijd om de duif perfect te garen en de appeltjes te bereiden.Met Opperdoezer Ronde aardappelen…
Crunchy pindasaus
CategoriesRecepten
Pindasaus mag niet ontbreken bij een goed BBQ feestje Zeker niet als je die lekkere kippendijsateetjes van Tante Door gaat maken.Maar ook bij andere gerechtjes is ie niet te versmaden. Je weet niet wat je proeft!
Javaanse kippendijsateetjes voor de BBQ
CategoriesRecepten
Bij een echte BBQ horen échte sateetjes. Goed gemarineerd en knisperend geroosterd op een houtskoolvuurtje. Zo zijn ze het allerlekkerst. Neem wel de boutfilet van Tante Door, hè. Dan weet je zeker dat je goed zit. Wij snijden de blokjes graag voor je.Vergeet je niet om een bakje kant-en-klare pindasaus…
Hartige taartjes met asperges en gerookte eendenborst
CategoriesRecepten
Denk je aan Pasen dan denk je aan eieren en…Hollandse asperges.Deze beauties mogen niet ontbreken bij de Paasbrunch! Deze schattige lekkernijtjes horen op de brunchtafel. Als voorgerecht zijn ze ook superlekker.En wat dacht je van kleine puntjes taart als borrelhapjes met een glas goede wijn.Proost op alle mama’s!
Broodje kipburger met brie en gecarameliseerde ui
CategoriesRecepten
Voilà! In de pocket, Nouja, in de toonbank: goudeerlijke, glutenvrije hamburgerbroodjes. Je kunt er à la minute mee aan de slag En je kunt er eindeloos mee variëren. Dit broodje kipburger is er een van.Maar in de winkel vertellen we je graag nog veel meer mogelijkheden. Roep maar en wij…
Paaseiersalade met witte asperges en kalkoenham
CategoriesRecepten
Ze zijn er weer, die heerlijke asperges. En wat smaken ze verrukkelijk! Zeker als je ze combineert met de eitjes van Wagenaar, aardappel, parmezaanse kaas, mayonaise en….die onovertroffen huisgemaakte kalkoenham.Maak er bijvoorbeeld eens een paaseiersalade van. Scoor je punten mee bij je familie! Heb jij al eens zelf mayonaise gemaakt?
Lamsbout op z’n Zuid-Afrikaans
CategoriesRecepten
Hoe gezellig is het om met Pasen aan een grote tafel te zitten met de familie? Een groot stuk lamsgebraad, een roast is dan écht op zijn plaats. Met lekker veel groenten (uit de oven) en een heerlijke Zuid- Afrikaanse chakalaka, groentenrelish erbij.Vergeet je niet de superlamsjus erbij te zetten?…
Boekweitcouscous met mildpikante kipworstjes
CategoriesRecepten
Haal de lente in de keuken met dit verrukkelijke eenpansgerecht!
Flensjestaart met spinazie en pikante kiprollade
CategoriesRecepten
Heb jij ook zin om het ultieme vakantiegevoel nog even terug te halen? Probeer dan deze hartige taart dan eens. Met de vulling van pikante kip, spinazie, room- en rookkaas en kruiden en de looks van een supersnack voel je bij elke hap het zonnetje op je huid. Een glas…
Coq au vin
CategoriesRecepten
Op verzoek, terug van weggeweest….de coq au vin Er wordt vaak gevraagd naar een lekker recept van coq au vin. Daarom zetten we die graag nog even in de aandacht.Zo’n klassieker moet je gewoon eens gemaakt hebben als je van onze lekkere kippetjes houdt.Vraag aan onze collega’s of zij de…
Javaanse pindasoep met kipboutfiletblokjes en groenten
CategoriesRecepten
Lekker en gezond koken hoeft niet moeilijk te zijn. Javaanse pindasoep is echt een tropische verrassing. De kipblokjes geven een lekkere bite aan de soep. De groenten maken er een gezonde hap van. En de kokosmelk geeft er een fluwelen toets aan. Wauw! Met de glutenvrije producten en het juiste…
Boerenkool met kiprookworst van Joyce
CategoriesRecepten
Superfood by nature:boerenkool met kiprookworst. Dit is hét januarigerecht van 2023! Supergezond, 100% glutenvrij en megalekker, zo’n ouderwets winterstamppotje.Niet moeilijk om te maken, je moet alleen even weten hoe.check dit recept en je gaat voor de bijl.We hebben de traditionele spekjes vervangen voor blokjes uitgebakken rookworst. En wat dacht je…
Fazant met gestoofde zuurkool, appel en peer
CategoriesRecepten
Regelmatig krijgen we van klanten de vraag of we niet een recept uit de oude doos kunnen halen. De gebraden fazant is er zo eentje We hebben het recept in een verbeterde versie voor je tevoorschijn gehaald.Finesse in smaak, en met duidelijke instructies maak je deze klassieker tot een van…
Tom Kha Kai cocktail en tom kha kai kipspread
CategoriesRecepten
Wat is het toch supertof en lekker gemakkelijk om met het oude jaar een uitgebreide borrelplank te serveren Je kunt namelijk vrijwel alles ‘s middags voorbereiden zodat je daarna gezellig bij je vrienden en familie kunt aanschuiven op Oudjaarsavond.Want lekker kletsen, een spelletje doen en checken of jouw eindejaarslot je…
Karamelsoesjes gevuld met patémousse
CategoriesRecepten
Deze delicatesse mag niet ontbreken tijdens de feestdagen.Wat een luxe! Karamelsoesjes gevuld met patémousse zijn onweerstaanbaar. De soesjes, de vulling, de karamel, allemaal klassiekers in één luxe hapje samengevat.En weet je dat het nieteens zo moeilijk is om deze delicatesse te maken? Een deel kun je zelfs daags voor de…