Een steak tartare is een klassiek bistrogerecht dat van oudsher van runderbiefstuk gemaakt wordt.
Bij Wagenaar gaan we nét een stapje verder en maken we deze klassieker van hertenbiefstuk. Van Nederlands hertenvlees. Hoe mals wil je het hebben?!
Helemaal niet moeilijk om te maken, deze bistrotopper. Het is gewoon een kwestie van de mooiste ingrediënten bij elkaar zoeken en daar heel zorgvuldig mee omgaan. Wat een verwennerij. Met dit gerecht haal je even het decemberfeestmaandgevoel in huis.
Steak tartare van hertenbiefstuk
Ingrediënten
- 300 gram hertenbiefstuk
- 2 theelepels mayonaise
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel ketchup
- 1 theelepel tabasco
- 1 theelepel worcestershiresaus
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel augurk fijngesneden
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 eetlepel peterselie gehakt
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 stuks eidooier
- grove peper uit de molen
- Maldon zeezout flakes
- 2 sneetjes glutenvrij brood in blokjes
- 1 scheut olijfolie
Instructies
- Snijd de hertenbiefstuk ragfijn in stukjes
- Meng het vlees met alle ingrediënten, behalve de eidooier, het brood en de olijfolie en prak goed door elkaar
- Neem een kookring, leg op een diep bord, schep de tartaar erin en druk stevig aan
- Herhaal dit bij het tweede bord
- Maak een kuiltje in het vlees, leg er een eidooier op en strooi een mespuntje zeezoutflakes op de dooier