Traiteur Wagenaar & Poelier

Steak tartare van hertenbiefstuk

Een steak tartare is een klassiek bistrogerecht dat van oudsher van runderbiefstuk gemaakt wordt. Bij Wagenaar gaan we nét een stapje verder en maken we deze klassieker van hertenbiefstuk. Van Nederlands hertenvlees. Hoe mals wil je het hebben?!Helemaal niet moeilijk om te maken, deze bistrotopper. Het is gewoon een kwestie van de mooiste ingrediënten bij […]

steak tartare van hert

Een steak tartare is een klassiek bistrogerecht dat van oudsher van runderbiefstuk gemaakt wordt.

Bij Wagenaar gaan we nét een stapje verder en maken we deze klassieker van hertenbiefstuk. Van Nederlands hertenvlees. Hoe mals wil je het hebben?!
Helemaal niet moeilijk om te maken, deze bistrotopper. Het is gewoon een kwestie van de mooiste ingrediënten bij elkaar zoeken en daar heel zorgvuldig mee omgaan. Wat een verwennerij. Met dit gerecht haal je even het decemberfeestmaandgevoel in huis.

steak tartare van hert

Steak tartare van hertenbiefstuk

Een klassiek bistrogerecht gewoon bij jou thuis: steak tartare van hertenbiefstuk
Gang brunchgerecht, voorgerecht, wildgerecht
Keuken klassiek Franse keuken
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gram hertenbiefstuk
  • 2 theelepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 theelepel tabasco
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel augurk fijngesneden
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 eetlepel peterselie gehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 stuks eidooier
  • grove peper uit de molen
  • Maldon zeezout flakes
  • 2 sneetjes glutenvrij brood in blokjes
  • 1 scheut olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de hertenbiefstuk ragfijn in stukjes
  • Meng het vlees met alle ingrediënten, behalve de eidooier, het brood en de olijfolie en prak goed door elkaar
  • Neem een kookring, leg op een diep bord, schep de tartaar erin en druk stevig aan
  • Herhaal dit bij het tweede bord
  • Maak een kuiltje in het vlees, leg er een eidooier op en strooi een mespuntje zeezoutflakes op de dooier

Notities

Klassieker kun je het niet krijgen: een typisch Frans bistrogerecht dat je bij de brunch, lunch of als voorgerecht geeft. Het supermalse vlees geeft het een zeer speciaal tintje. En als je weet dat we bij Wagenaar echt Nederlands hertenvlees in huis hebben, maakt dat deze steak tartare extra bijzonder!
Trefwoord 100% glutenvrij, hertenbiefstuk, lactosevrij, wild
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit