Sticky chicken wings
Geroosterde kipvleugeltjes in sticky Koreaanse bbq-saus
Equipment
- oven
- bbq (optioneel)
- mengkom of schaal
- ovenschaal
- sauspannetje
Ingrediënten
Voor de vleugeltjes
- 1000 gram kipvleugeltjes Gildehoen
- 150 gram bloem of glutenvrije bloerm
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap glutenvrij
- 1 eetlepel oestersaus glutenvrij
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Voor de sticky Koreaanse bbq-saus
- 2 theelepels boter
- 1 eetlepel gochujang pasta verkrijgbaar bij de toko of Aziatische supermarkt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 cm gember fijngehakt
- 2 theelepels rijstwijn of water
- 1 theelepel azijn natuurazijn of appelazijn
Instructies
Bereiding kippenvleugeltjes
- Doe alle ingrediënten behalve bloem en in een schaal en meng ze heel goed met de vleugeltjes
- Strooi de bloem erover en meng weer heel goed
- Leg ze in een ovenschaal en giet de olie erover
- Bak ze 35 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden
- Zet de oven op 200 graden en bak de kippenvleugeltjes nog 10 minuten knapperig af
Bereiding sticky Koreaanse bbq-saus
- Doe alle ingrediënten in een sauspannetje
- Laat 5 minuten inkoken op een zacht vuurtje of laagste stand van je warmtebron.
En dan…
- Giet de saus over de gegaarde kippenvleugeltjes
- schep goed door elkaar zodat de vleugeltjes volledig ompakt zijn met de saus
Notities
Om je vingers bij af te likken, zó lekker zijn deze Sticky Korean chickenwings. Letterlijk, want deze smaakbommetjes eet je natuurlijk met je handen.
Echt iedereen is er gek op! Je kunt ze als hoofdgerecht eten met rijst en gewokte groenten.
Als snack bij de vrijmibo of filmavondje doen ze het ook geweldig.
Wil je ze op de bbq? Ook een goed idee. Geef er een lekkere coleslaw bij
Echt iedereen is er gek op! Je kunt ze als hoofdgerecht eten met rijst en gewokte groenten.
Als snack bij de vrijmibo of filmavondje doen ze het ook geweldig.
Wil je ze op de bbq? Ook een goed idee. Geef er een lekkere coleslaw bij