Traiteur Wagenaar & Poelier

Sticky Korean chicken wings

Sticky chicken wings

Beheerder
Geroosterde kipvleugeltjes in sticky Koreaanse bbq-saus
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Snack
Keuken Aziatische keuken

Equipment

  • oven
  • bbq (optioneel)
  • mengkom of schaal
  • ovenschaal
  • sauspannetje

Ingrediënten
  

Voor de vleugeltjes

  • 1000 gram kipvleugeltjes Gildehoen
  • 150 gram bloem of glutenvrije bloerm
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap glutenvrij
  • 1 eetlepel oestersaus glutenvrij
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Voor de sticky Koreaanse bbq-saus

  • 2 theelepels boter
  • 1 eetlepel gochujang pasta verkrijgbaar bij de toko of Aziatische supermarkt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 cm gember fijngehakt
  • 2 theelepels rijstwijn of water
  • 1 theelepel azijn natuurazijn of appelazijn

Instructies
 

Bereiding kippenvleugeltjes

  • Doe alle ingrediënten behalve bloem en in een schaal en meng ze heel goed met de vleugeltjes
  • Strooi de bloem erover en meng weer heel goed
  • Leg ze in een ovenschaal en giet de olie erover
  • Bak ze 35 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden
  • Zet de oven op 200 graden en bak de kippenvleugeltjes nog 10 minuten knapperig af

Bereiding sticky Koreaanse bbq-saus

  • Doe alle ingrediënten in een sauspannetje
  • Laat 5 minuten inkoken op een zacht vuurtje of laagste stand van je warmtebron.

En dan…

  • Giet de saus over de gegaarde kippenvleugeltjes
  • schep goed door elkaar zodat de vleugeltjes volledig ompakt zijn met de saus

Notities

Om je vingers bij af te likken, zó lekker zijn deze Sticky Korean chickenwings. Letterlijk, want deze smaakbommetjes eet je natuurlijk met je handen.
Echt iedereen is er gek op!
Je kunt ze als hoofdgerecht eten met rijst en gewokte groenten.
Als snack bij de vrijmibo of filmavondje doen ze het ook geweldig.
Wil je ze op de bbq? Ook een goed idee. Geef er een lekkere coleslaw bij
 
 
Winkelwagen Sluit