Traiteur Wagenaar & Poelier

Stoofpot van kip met jonge snijboontjes

stoofpot met jonge snijboontjes
stoofpot met jonge snijboontjes

Stoofpot met jonge snijboontjes

Een smakelijk kipgerecht van Gerda
Gang glutenvrij, hoofdgerecht gevogelte
Keuken Hollandse keuken

Ingrediënten
  

  • 1 grote kipfilet in 2 stukken
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 pakje tomatenpulp
  • 1 glas rode wijn
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout
  • 1 scheutje olijfolie

voor de snijboontjes

  • 400 gram snijboontjes gesneden
  • 1 klontje roomboter
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies
 

  • bestrooi de 2 stukken kipfilet met peper en zout
  • bak ze in olijfolie in aan
  • voeg ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee
  • voeg de paprikapoeder en cayennepeper toe en bak ook even kort mee
  • blus af met rode wijn
  • doe de tomatenpulp en laurierblaadjes erbij, draai de warmtebron laag en laat 40 minuten zachtjes pruttelen

De snijboontjes

  • kook de snijboontjes 3 minuten in ruim kokend water met zout beetgaar
  • giet het water af
  • bak de snijboontjes en het fijngesnipperde sjalotje 2 minuutjes in wat roomboter

Notities

Je ziet het: een simpel maar bijzonder smaakvol, 100% glutenvrij gerecht dat precies past bij een lekkere nazomer die subtiel overgaat in de herfst.
Bij deze stoofpot kun je rijst eten of een in de schil gekookte krieltjes.
Drink er een mooie pinot noir bij, niet te zwaar maar wel met voldoende pit.
 
Trefwoord 100% glutenvrij, gemakkelijk, gevogeltegerecht, gezond, kipfilet, stoofpot
Winkelwagen Sluit