Stoofpot met jonge snijboontjes
Een smakelijk kipgerecht van Gerda
Ingrediënten
- 1 grote kipfilet in 2 stukken
- 1 ui fijngesneden
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 1 pakje tomatenpulp
- 1 glas rode wijn
- 2 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 mespuntje cayennepeper
- 2 blaadjes laurier
- peper en zout
- 1 scheutje olijfolie
voor de snijboontjes
- 400 gram snijboontjes gesneden
- 1 klontje roomboter
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 1 mespuntje nootmuskaat
- peper en zout
Instructies
- bestrooi de 2 stukken kipfilet met peper en zout
- bak ze in olijfolie in aan
- voeg ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee
- voeg de paprikapoeder en cayennepeper toe en bak ook even kort mee
- blus af met rode wijn
- doe de tomatenpulp en laurierblaadjes erbij, draai de warmtebron laag en laat 40 minuten zachtjes pruttelen
De snijboontjes
- kook de snijboontjes 3 minuten in ruim kokend water met zout beetgaar
- giet het water af
- bak de snijboontjes en het fijngesnipperde sjalotje 2 minuutjes in wat roomboter
Notities
Je ziet het: een simpel maar bijzonder smaakvol, 100% glutenvrij gerecht dat precies past bij een lekkere nazomer die subtiel overgaat in de herfst.
Bij deze stoofpot kun je rijst eten of een in de schil gekookte krieltjes.
Drink er een mooie pinot noir bij, niet te zwaar maar wel met voldoende pit.
Bij deze stoofpot kun je rijst eten of een in de schil gekookte krieltjes.
Drink er een mooie pinot noir bij, niet te zwaar maar wel met voldoende pit.