Traiteur Wagenaar & Poelier

Tom Kha Kai cocktail en tom kha kai kipspread

Wat is het toch supertof en lekker gemakkelijk om met het oude jaar een uitgebreide borrelplank te serveren Je kunt namelijk vrijwel alles ‘s middags voorbereiden zodat je daarna gezellig bij je vrienden en familie kunt aanschuiven op Oudjaarsavond.Want lekker kletsen, een spelletje doen en checken of jouw eindejaarslot je een financieel mazzeltje brengt doe […]

Wat is het toch supertof en lekker gemakkelijk om met het oude jaar een uitgebreide borrelplank te serveren

Je kunt namelijk vrijwel alles ‘s middags voorbereiden zodat je daarna gezellig bij je vrienden en familie kunt aanschuiven op Oudjaarsavond.
Want lekker kletsen, een spelletje doen en checken of jouw eindejaarslot je een financieel mazzeltje brengt doe je toch het allerliefst met elkaar?
Met deze spannende cocktail en een verrassende kipspread met een Aziatisch tintje steel jij de show, zeker weten!
Vul je borrelplank met kant-en-klare borrelhapjes van Wagenaar en kom voor de dag met deze exclusieve borrelbite.

Happy New Year!

Tom Kha Kai Cocktail en Tom Kha Kai kipspread

nanjapol
Een uitbundige eindejaarscocktail (die ook in de zomer kan, hoor) met een kipspread met een Aziatisch tintje
Gang Borrelhapje
Keuken Aziatische keuken

Ingrediënten
  

Voor de Tom Kha Kai Cocktail

  • 15 ml kokoslikeur
  • 30 ml witte rum
  • 1 limoen het sap
  • 10 ml suikersiroop
  • 1 stuks eiwit
  • ijsklontjes

voor de garnering

  • 1 plakje rode peper flinterdun
  • 5 stuks rozenblaadjes gedroogd
  • 1 shotje bubbels champagne, prosecco of cava

voor de tom kha kai spread

  • 100 ml kipbouillon
  • 100 gram Tante Door kipfilet
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 limoen het sap van
  • 3 plakjes rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 3 plakjes gember
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 theelepel laospoeder
  • peper en zout
  • 2 eetlepels dikke Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 theelepel koriander fijngehakt
  • 1 zakje cassavechips glutenvrij

Instructies
 

  • maak een suikersiroop door 50 gram suiker en 50 cl water in een pannetje te verwarmen met 1 stengel citroengras, 2 gekneusde limoenblaadjes en 3 plakjes gember.Laat afkoelen , haal de blaadjes, gember en stengel eruit en giet over in een flesje
  • Doe ijsklontjes in een cocktailshaker en voeg alle ingrediënten toe. Shake net zolang tot je een licht ijslaagje op de shaker ziet. Schenk uit in een cocktailglas. Leg het plakje peper en de bloemblaadjes erop. Geef er een shotje bubbels bij ( net als bij de Pornstar Martini)
  • Breng de kipbouillon, kokosmelk, limoensap en alle kruiden aan de kook. Leg de kipfilet erin en draai de warmtebron laag. Laat het geheel 20 minuten koken tot de kipfilet helemaal gaar is. Haal deze uit de pan en laat het vocht nog 5 minuten doorkoken. Trek met 2 vorken de kipfilet helemaal uit elkaar totdat er draadjes kip ontstaan. Zeef het vocht, laat afkoelen enb roer dan de kip erdoorheen. Draai door tot een gladde puree in de keukenmachine of met een staafmixer. Spatel de yoghurt en korinader erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Notities

Vul een schaal met cassavechips en zet een bak met tom kha kai spread in het midden.
De combinatie van deze spread, die natuurlijk ook perfect op een (glutenvrij) toastje kan, met de surprising cocktail geeft een spicy tintje aan jullie Oudjaarsavond.
Proost!
Trefwoord borrelhapje, cocktail, feestgerecht, happy new year, kipspread
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit