Valentijnsburger met gecarameliseerde rode ui
Een kipburger met heel veel liefde
Ingrediënten
- 2 stuks valentijnskipburgers 100% glutenvrij Special Edition
- 1 grote rode ui in dunne ringen gesneden
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 mespuntje gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel Chinese fivespicespoeder
- 1 mespuntje sambal optioneel
- 1 snufje zout naar smaak
- 1 scheutje olijfolie
- 1 blokje braadboter
Instructies
- Bak de Valentijnskipburgers in circa 12 minuten in wat braadboter goudbruin en helemaal gaar
- Bak ondertussen de uiringen in een koekenpan in olijfolie glazig
- Schenk de balsamicoazijn erbij en draai de warmtebron laag
- Doe de bruine suiker, paprikapoeder, fivespicespoeder sambal en zout erbij
- Laat de ui met de ingrediënten nog 10 minuten doorgaren totdat de massa lekker zacht is maar toch nog een beetje bite houdt
- Bak de Valentijnskipburgers in circa 12 minuten in wat braadboter goudbruin en helemaal gaar
Notities
De delicate kruiden van de 100% glutenvrije Valentijnkipburgers en de warmzoete, spicy gecarameliseerde ui….oehlala, ware liefde.
De geur die vrijkomt als je je tanden zet in het knapperige vlees brengt jou en je lover in hogere sferen!
Geef er een kneepje hot ketchup bij en wat gebakken aardappeltjes. Volmaakt!