Gestoofde wilde eendenboutjes in abrikozen-honingsaus
Wilde eendenboutjes in witte wijn gestoofd met gedroogde abrikoosjes
Ingrediënten
- 12 stuks wilde eendenboutjes
- 1 ui in blokjes
- 1 teentje knoflook geplet
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje rozemarijn vers
- 6 stuks jeneverbes gekneusd
- 200 gram gedroogde abrikoosjes
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels olijfolie om in te bakken
- 150 ml droge witte wijn
- 3 eetlepels honing
- 250 ml wildbouillon uit de koeling van Wagenaar
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Bak de blokjes ui in een olijfolie en een klontje boter in een braadpan met dikke bodem
- voeg de eendenboutjes toe en geef ze een bruin kleurtje
- doe alle specerijen en kruiden en de knoflook erbij en braad even kort mee (3 minuutjes)
- blus af met witte wijn
- voeg de wildbouillon en 100 gram abrikoosjes toe en draai de warmtebron laag
- stoof het geheel in 1,5 uur gaar
- haal de boutjes even uit de pan en houd warm
- zeef het braadvocht en mix het een staafmixer tot een jus
- doe de boutjes terug in de pan met de jus, de honing en de andere 100 gram abrikoosjes
- stoof dit nog een half uur totdat het vlees bijna van de botjes valt
- giet het braadvocht af (zonder de abrikoosjes), voeg de rest van de roomboter toe en mix dit nog even met de staafmixer totdat er een gladde, glanzende saus ontstaat
Notities
Door witte wijn en honing te gebruiken, is een heerlijk, niet al te zwaar najaarsgerecht.
De zoete, geconcentreerde smaak van de abrikoosjes combineren heel mooi met de wildsmaak.
Geef er in witte wijn gestoofde zuurkool en een aardappelpuree bij en je hebt een prachtig, volwaardig wildgerecht.
De zoete, geconcentreerde smaak van de abrikoosjes combineren heel mooi met de wildsmaak.
Geef er in witte wijn gestoofde zuurkool en een aardappelpuree bij en je hebt een prachtig, volwaardig wildgerecht.