Your cart

Wildkonijn in bockbier

Ingrediënten:
1 wild konijn in delen
150 gram gerookte spekblokjes
1 stengel prei in halve ringetjes
1 grote ui in blokjes
1 winterwortel in blokjes
1 teentje knoflook fijngesneden
100 gram tutti frutti
1 plak van 3 cm ontbijtkoek in blokjes
1 eetlepel wildkruiden
3 takjes verse tijm
3 takjes selderijblad fijngesneden
2 eetlepels bruine basterdsuiker
60 gram roomboter en 2 eetlepels zonnebloemolie
0,5 liter bockbier of een ander bruin bier
peper en zout

Bak de spekjes, ui en knoflook in een eetlepel olie in een braadpan.
Haal uit de pan en doe de konijnendelen in het bakvocht met de roomboter en de rest van de olie.
Braad ze aan op kleur.
Doe de spek, ui en knoflook weer terug in de pan.
Blus het geheel af met het bier.
Voeg daarna de wortel, prei, selderij, tijm, tutti frutti, suiker en wildkruiden toe. Stoof het geheel 2 uur op een laag pitje met een deksel op de pan.
Doe daarna de blokjes ontbijtkoek erbij en laat nog een half uur mee sudderen.

Het bier kun je eventueel vervangen door rode wijn of troebele appelsap.

Dit is een geweldig gerecht voor de kerstdagen. En wat zo fijn is, je kunt het van tevoren bereiden. De smaken trekken er lekker in en je hebt je handen vrij voor andere gerechten.
Serveer het konijn met een mooie aardappelpuree, spitskool met rozijntjes en spruitjes.


Drink er het bockbiertje bij dat je in het gerecht hebt verwerkt.
Geen bierliefhebber? Schenk een fantastische Côtes-Du-Rhône Prieurs de St.-Julien 2017. Deze wijn heeft de geur van klein rood fruit. De kruidigheid van de Rhônedruiven past heel mooi bij de wildsmaak van het konijn. Het geconcentreerde, intense in de wijn complementeert het zoetje van de tutti frutti.
Deze staat bij ons in het schap (scheelt je een ritje naar de slijter).