Traiteur Wagenaar & Poelier

Wildzwijnrack met paddestoelen-truffeljus

Wildzwijnrack: een van de pareltjes in het wildassortiment van Wagenaar.

Wildzwijnrack: een van de pareltjes in het wildassortiment van Wagenaar.

Wildzwijnrack met paddestoelen-truffeljus

Gang Hoofdgerecht, wildgerecht
Keuken European

Ingrediënten
  

  • 800-900 gram wildzwijnrack aan 1 stuk
  • peper en zout
  • 100 gr roomboter
  • 2 el olijfolie

voor de saus

  • 20 gr roomboter
  • 1 el truffeltapenade
  • 1 el truffelolie
  • 2 portobello-paddestoelen in zeer kleine blokjes
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 5 cl witte wijn
  • 2 el slagroom
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Braad het vlees (op kamertemperatuur) rondom bruin aan in 50 gram boter en olijfolie in een koekenpan
  • Haal uit de pan en hou het braadvocht apart. Doe het vlees in een ovenschaal met een klontje boter en braad het vlees 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden)
  • Doe ondertussen het braadvocht in een steelpannetje. Bak hierin de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de portobelloblokjes, truffeltapenade en truffelolie toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Blus af met de wijn.
  • Check het vlees op gaarheid (55 graden kerntemperatuur). Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten onder alufolie op een warme plek.
  • maak, terwijl het vlees ligt te rusten, de saus af door koude klontjes roomboter en slagroom toe te voegen

Notities

Dit is, zoals wij bij Wagenaar zeggen, wild op zijn best. Wat een mooi vlees, en de saus maakt het helemaal af. 
Trefwoord 100% glutenvrij, truffelpaddestoelenjus, wildzwijnrack
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit