Wildzwijnrack: een van de pareltjes in het wildassortiment van Wagenaar.
Wildzwijnrack met paddestoelen-truffeljus
Ingrediënten
- 800-900 gram wildzwijnrack aan 1 stuk
- peper en zout
- 100 gr roomboter
- 2 el olijfolie
voor de saus
- 20 gr roomboter
- 1 el truffeltapenade
- 1 el truffelolie
- 2 portobello-paddestoelen in zeer kleine blokjes
- 1/2 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 5 cl witte wijn
- 2 el slagroom
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Braad het vlees (op kamertemperatuur) rondom bruin aan in 50 gram boter en olijfolie in een koekenpan
- Haal uit de pan en hou het braadvocht apart. Doe het vlees in een ovenschaal met een klontje boter en braad het vlees 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden)
- Doe ondertussen het braadvocht in een steelpannetje. Bak hierin de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de portobelloblokjes, truffeltapenade en truffelolie toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Blus af met de wijn.
- Check het vlees op gaarheid (55 graden kerntemperatuur). Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten onder alufolie op een warme plek.
- maak, terwijl het vlees ligt te rusten, de saus af door koude klontjes roomboter en slagroom toe te voegen
Notities
Dit is, zoals wij bij Wagenaar zeggen, wild op zijn best. Wat een mooi vlees, en de saus maakt het helemaal af.