Waan jezelf in de Oosterijkse Alpen en geniet van deze winterse lekkernij!
Je hoeft geen pistes te trotseren om jezelf te trakteren op zon heerlijke, krokante wintersportschnitzel van supermalse kipfilet gemaakt.
Alles wat je nodig hebt is liefde voor een lekker stuk vlees… En een fles lekkere wijn om in de stemming te komen.
Jodelahitie!
wintersport schnitzel
krokante kipschnitzel met rösti en kappertjesjus
Ingrediënten
- 4 krokante kipschnitzels
- 750 gram kruimige aardappelen geschild
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 stuks eieren medium
- 75 ml zonnebloemolie
- 100 gram roomboter
- 2 el kappertjes
- 1 halve citroen
- 4 plakjes citroen
- 2 el bladpeterselie gehakt
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Rasp de aardappelen op de grove rasp. Meng de ui met 2 eieren door de aardappelrasp. Breng op smaak met peper en zout
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Doe het aardappelmengsel in de pan en bak op 10 minuten op laag vuur met het deksel. Keer de rösti met behulp van het deksel en bak nog 8 minuten aan de andere kant.
- Bak ondertussen in een andere koekenpan de schnitzels in 2 el olie en 100 gr boter in 5 minuten. op middelhoog vuur goudgeel. Keer ze om en bak nog 5 minuten aan de andere kant. Knijp de halve citroen over het vlees.
- Haal de schnitzels uit de pan. Roer de kappertjes door de jus.
- Snijd de rösti in vier stukken. Verdeel over 4 borden, leg de schnitzels ernaast, schep het braadvocht met de kappertjes erover. Leg er een plakje citroen op en strooi de peterselie erover.
Notities
Deze wintersportknaller smaakt heerlijk met witlof met ham en kaas uit de oven. Maar een frisse salade past er ook goed bij. Schenk er een glas chardonnay bij. Edith weet precies welke je hebben moet!
Guten appetit!