Traiteur Wagenaar & Poelier

Winterstoofpotje met parelhoenbouten

Met deze winterse stoofpot breng je niet alleen kleur op tafel en op je wangetjes… Het is ook nog eens voedzaam en lekker gezond! En dat hebben we nodig in deze saaie wintermaand. Dit gemakkelijke gerecht kun je eenvoudig vantevoren klaarmaken. Want zoals je weet, wanneer een stoofpot een nacht heeft gestaan, wordt ie alleen […]

Met deze winterse stoofpot breng je niet alleen kleur op tafel en op je wangetjes…

Het is ook nog eens voedzaam en lekker gezond! En dat hebben we nodig in deze saaie wintermaand. Dit gemakkelijke gerecht kun je eenvoudig vantevoren klaarmaken. Want zoals je weet, wanneer een stoofpot een nacht heeft gestaan, wordt ie alleen maar nóg lekkerder! Laat je ons weten wat je van dit winters ‘pareltje’ vindt?

Winters stoofpotje met parelhoenbouten

nanjapol
parelhoen gestoofd op winterse groenten en tuttifrutti
Gang eenpansgerecht, hoofdgerecht gevogelte
Keuken Europese keuken
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 parelhoenbouten
  • 4 el olijfolie
  • 200 gr roomboter
  • 1 el wildkruiden van Wagenaar
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 2 uien in blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 stengels bleekselderij in blokjes
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 250 ml rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 gr tutti frutti

Instructies
 

  • verwarm de helft van de olie en boter in een braadpan
  • bak de ui en knoflook glazig
  • voeg wortel, bleekselderij, bleekselderij, champignons en tomatenpuree toe en bak mee
  • schenk de wijn erop en schep goed door
  • bak in een koekenpan in de rest van boter en olie aan de parelhoenbouten in 5 minuten aan op kleur en leg ze op de groenten in de braadpan
  • Voeg het bakvocht en een kopje water toe aan het groentenmengsel
  • doe de tuttifrutti erbij en laat het geheel 1,5 uur zachtjes pruttelen op laag vuur
  • trek voor het opdienen de botjes uit de bouten, dit gaat heel gemakkelijk

Notities

Weet je, die supermalse, zachte parelhoenbouten hebben van zichzelf al zo’n verfijnde smaak. Door de zachtzoete tuttifrutti en de gestoofde groenten krijgen ze een extra een extra dimensie. Deze winterse stoofpot kun je met een aardappelpuree eten maar ook (glutenvrije) lintpasta past er fantastisch bij.
Doe een schep van de groenten op de pasta, leg er een parelhoenbout op en giet er wat van het braadvocht bij. 
Schenk er een rode Côte Du Rhône bij. Staat bij ons gewoon in het wijnrek. Vraag Edith maar aan Edith.  😉
Doe je nog aan Dry January? Bij dit gerecht kun je ook een heerlijke thee schenken. zet een pot met zwarte thee, een schijfje sinaasappel, 2 kardemompitten, 2 kruidnageltjes en een steranijs en verras je tafelgenoten met dit drankje.
Trefwoord 100% glutenvrij, stoofpotje, wildzwijnvlees
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit