Traiteur Wagenaar & Poelier

Zomersalade met kalkoepastrami en parmezaanse kaaskletskopjes

Deze zomersalade lonkt gewoon naar je,vind je niet? Hij ziet er supersjiek uit, en toch is hij eenvoudig te maken. Laat je fantasie de vrije loop bij het opmaken van deze zomerspecial.En wil je het lekker simpel? Maak er dan een stoere BBQ-salade van!

Deze zomersalade lonkt gewoon naar je,vind je niet?

Hij ziet er supersjiek uit, en toch is hij eenvoudig te maken. Laat je fantasie de vrije loop bij het opmaken van deze zomerspecial.
En wil je het lekker simpel? Maak er dan een stoere BBQ-salade van!

Zomersalade met kalkoenpastrami en kaaskletskopjes

Een frisse zomersalade voor bij de bbq of als appetizer
Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

De parmezaanse kaaskletskopjes

  • 40 gram parmezaanse kaas geraspt

De zomersalade

    Instructies
     

    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • bakmatje op een bakblik en schep er de geraspte kaas in rondjes op,druk goed aan.
    • Bak ze 5-6 min in een voorverwarmde oven (200 °C). Laat ze 3 minuten afkoelen.
    • Haal de kaaskletskopjes met een pannenkoekmes van het bakmatje en laatze verder uitharden op keukenpapier.

    De zomersalade

    • Kook de aardappelen in 12 minuten gaar en zacht. Prakze met een vork fijn en laat goed afkoelen.
    • Kook de eieren medium, pel ze, hak ze fijn en laat ook afkoelen
    • Snijd de pastrami en appel in kleine blokjes.
    • Meng alle ingrediënten goed door elkaar, behalve dekaaskletskopjes en de gemengde sla.

    En dan

    • Leg 2/3 van de gemengde sla op vier borden. Verdeel de zomersalade over de borden.
    • Strooi de rest van de gemengde sla over de borden, druppel de kruidenvinaigrette op de borden en steek de parmezaanse kaaskletskopjes in de salade

    Notities

    Sjiek, hoor, zo’n zomers gerecht. Hou je meer van stoer? Schep dan de zomersalade op een platte schaal. Zet de kruidenvinaigrette er in een kommetje bij. En leg de kletskopjes ernaast. Dan heb je een perfecte BBQ-aardappelsalade maar dan net met een culinaire twist eraan.
    Vraag in de winkel van Wagenaar welke wijn er het smakelijkst bij is. Dus..Kom maar weer door met een lekkere fles, Edith! 
    Trefwoord kalkoenpastrami
    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Winkelwagen Sluit