Deze zomersalade lonkt gewoon naar je,vind je niet?
Hij ziet er supersjiek uit, en toch is hij eenvoudig te maken. Laat je fantasie de vrije loop bij het opmaken van deze zomerspecial.
En wil je het lekker simpel? Maak er dan een stoere BBQ-salade van!
Zomersalade met kalkoenpastrami en kaaskletskopjes
Een frisse zomersalade voor bij de bbq of als appetizer
Ingrediënten
De parmezaanse kaaskletskopjes
- 40 gram parmezaanse kaas geraspt
De zomersalade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- bakmatje op een bakblik en schep er de geraspte kaas in rondjes op,druk goed aan.
- Bak ze 5-6 min in een voorverwarmde oven (200 °C). Laat ze 3 minuten afkoelen.
- Haal de kaaskletskopjes met een pannenkoekmes van het bakmatje en laatze verder uitharden op keukenpapier.
De zomersalade
- Kook de aardappelen in 12 minuten gaar en zacht. Prakze met een vork fijn en laat goed afkoelen.
- Kook de eieren medium, pel ze, hak ze fijn en laat ook afkoelen
- Snijd de pastrami en appel in kleine blokjes.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar, behalve dekaaskletskopjes en de gemengde sla.
En dan
- Leg 2/3 van de gemengde sla op vier borden. Verdeel de zomersalade over de borden.
- Strooi de rest van de gemengde sla over de borden, druppel de kruidenvinaigrette op de borden en steek de parmezaanse kaaskletskopjes in de salade
Notities
Sjiek, hoor, zo’n zomers gerecht. Hou je meer van stoer? Schep dan de zomersalade op een platte schaal. Zet de kruidenvinaigrette er in een kommetje bij. En leg de kletskopjes ernaast. Dan heb je een perfecte BBQ-aardappelsalade maar dan net met een culinaire twist eraan.
Vraag in de winkel van Wagenaar welke wijn er het smakelijkst bij is. Dus..Kom maar weer door met een lekkere fles, Edith!